Thailand, Gastland van het Vakantiesalon 2018!

                   

 

Het Vakantiesalon 2018 ontvangt dit jaar het Land van de Glimlach! Het Gastland van de 60ste editie is Thailand, de toegangspoort tot Azië. Tussen traditionele sans, films en de raad van specialisten vindt u alles wat u nodig hebt om aan uw ontdekkingstocht te beginnen.

Dit land in Zuidoost-Azië is nooit een Europese kolonie geweest en heet dus zijn eigenheid kunnen behouden. Het is heel toegankelijk en volkomen veilig. Daarom is het een geliefde bestemming bij families en koppels. Zij waarderen de vriendelijkheid van de lokale bevolking (zeker tegenover kinderen) en de vele wellnessmogelijkheden….

Het land viert dit jaar 150 jaar vriendschap met België. De Thaise toerisme profileert zich slim meer en meer als een geschikte bestemming heel het jaar door. Dit is te danken aan de goede ligging, met aan de ene kant de Adamanse Zee en de Golf van Thailand aan de andere kant.

Goesting om naar Thailand te vertrekken? Hier zijn al enkele ideeën…

De bergen van het Noorden

Op 700 km van Bangkok ligt Chiang Mai. Je geraakt hier gemakkelijk met de trein of het vliegtuig. Dit is het vertrekpunt voor vele avonturen in de natuur: olifanten ontmoeten, trektochten door valleien, watervallen en tempels. Zeker de moeite is de tempel van Doi Suthep…

De Stranden van het Zuiden

Of het nu gaat om Phuket, het grootste eiland van Thailand, om het vredige Krabi, de eilanden Phi Phi of om Phang Na, je wordt sowieso verliefd op de lange zandstranden, de palmbomen, het hemelsblauwe water en duikgenot. Om hiervan het hele jaar door te genieten, moet je gewoon de goede keuze maken tussen de Andamanse Zee (november tot april) of de Golf van Thailand (mei tot oktober).

Bangkok

Indrukwekkend, multicultureel, vol geschiedenis en imposante architectuur… dat zijn slechts enkele woorden om Bangkok te beschrijven. De Thaïse hoofdstad is een vakantie op zich waard. Voorzie zeker enkele dagn om te slenteren op de kanalen (Klongs) aan boord van een long tail boat, een tuk-tuk nemen op de drukke Kao San Road of de beroemde tempel van Wat Po te bezoeken.

Wellness

Met een eeuwenoude traditie van massages en wellness, is Thailand ook een geschikte bestemming om te ontspannen, terug in contact te komen met je lichaam en energie op te doen.

Veel hotels bieden yogavakanties, detoxkuren en andere formulier die uw lichaam op en top vitaal maken. Een must!

Gastronomie

Van overheerlijke street food tot bekroonde restaurants, de Thaise keuken is wereldvermaard. Laat u leiden door uw zintuigen en het kunnen van de Thaise chefs die de lokale keuken naar een hoger niveau tillen.

Vertrek nu!

Met voordelige saloncondities op vluchten en formules is het Vakantiesalon van Brussel de beste gelegenheid om je volgende reis naar het Land van de Glimlach te boeken!