Influencers

Ontdek hier de verschillende influencers die aanwezig zijn op het Vakantiesalon!

Gundiscover - Emeraudetrip - Reisbeesten - Withkidsontheroad

 

Gundiscover

Ik ben Gundi, afkomstig uit Aalst en sinds een 4  tal jaar kan ik me onder de naam Gundiscover een Belgische reisblogger noemen.

Alles is eigenlijk begonnen met mijn passie voor fotografie. Toen ik mijn foto’s deelde op mijn sociale media, zoals Instagram en Facebook, kreeg ik daar steeds veel positieve reacties op. Ik ben bovendien gek op reizen, uitstapjes en alles wat ermee te maken heeft. Daarom wou ik daar dan ook iets meer mee doen.

Zo kwam het idee om mijn reiservaringen online te plaatsen voor iedereen die het wou lezen. Ik put namelijk heel veel energie uit het feit dat ik mijn inspiratie kan delen met mijn lezers en volgers en daar reacties op krijg. Ik merkte ook op dat wanneer ik me zelf informeer over een vakantiebestemming, ik vaak op zaken bots die ik niet vind. Die antwoorden wil ik dan achteraf ook graag delen, zodat mijn lezers niet dezelfde problemen ondervinden.

Op zoek gaan naar de gezellige stadjes of onontdekte plekjes in een land of een stad is iets waar ik enorm van geniet en wat ik met iedereen wil delen. Ik doe dit naast mijn blog ook vooral op Instagram. Daar kan je in de highlights veel leuke tips en informatie terugvinden.  Op deze manier probeer ik dan een inspiratiebron te zijn voor de mensen die mijn blog lezen of mijn content op Instagram, Facebook en Pinterest volgen.

Door Corona stak dan plots, zoals bij velen, de zin voor het wandelen de kop op. Aangezien mijn lezers ook intensieve wandelaars bleken te zijn, maakte ik een aparte rubriek op mijn blog namelijk “wandelinspiratie” en daar deel ik sindsdien mijn wandelingen met alle info die je nodig hebt om zelf ook op tocht te kunnen gaan. Ik voorzie deze ook steeds van veel fotomateriaal zodat je je een beeld kan vormen van wat je tijdens de wandeling te wachten staat.

Wil je dus inspiratie opdoen voor reizen, citytrips, wandelingen, uitstappen maar ook productinformatie en nog zoveel meer…. Volg me dan zeker op al mijn sociale mediakanalen onder de naam GunDisCover en breng zeker een bezoekje op www.GunDiscover.be

 

Emeraudetrip


Wie ben jij? 

Ludivine & Damien, wij zijn een stel jonge veertigers met een passie voor reizen en ontdekken. We besloten onze avonturen te delen door de reisblog EmeraudeTrip te creëren.
Wij zijn beiden afkomstig uit België en hebben altijd graag gereisd om nieuwe culturen en bestemmingen te ontdekken.
Wij reizen vooral graag naar nabijgelegen bestemmingen die vaak minder bekend en minder toeristisch zijn.

Wanneer en hoe is de EmeraudeTrip blog geboren? 

Het eerste idee van dit project was om regelmatiger te reizen. Allereerst houden wij van ontdekken en bewegen. Ten tweede vinden we dat de tijd vliegt en dat we het beste moeten maken van de geboden momenten en het heden. We denken ook dat er zoveel te zien en te doen is, en dat het leven veel te kort is. Het sleutelwoord was dus om zoveel mogelijk en als koppel te reizen, en niet te wachten tot het pensioen om dat te doen.
Het idee voor de blog ontstond tijdens een roadtrip in Slovenië. We spraken over het delen van onze tips en Damien vond het altijd leuk om onze tips te organiseren en te delen met zijn vrienden en familie. Ludivine, als grafisch ontwerpster, werd gemotiveerd door het technische aspect van de blog (de site online zetten, referencing en opmaak).
En zo ontstond eind 2020 Emeraudetrip.com.
Het grootste plezier ligt in het feit dat het een gemeenschappelijk project is. Het houdt ons bezig en we praten er elke dag over. We praten natuurlijk over de reizen, de organisatie en de bezoekprogramma's (waar slapen we, wat eten we, wat bezoeken we), maar we praten ook over de technische kant van de blog (wat moet er verbeterd worden, welk artikel moeten we bijwerken, hoe kunnen we de site promoten...).
Je begrijpt dus dat de reiskant natuurlijk overheerst, maar verder is er de blog en dat is een enorme investering in tijd en energie, maar we beleven er veel plezier aan.

Hoe vaak reis je?

We reizen meestal één weekend per twee weken. Wij kiezen altijd een bestemming relatief dicht bij huis. Het kan een uitstapje zijn naar de Ardennen met een overnachting in een ongewone accommodatie, of een cultureel weekend in een Vlaamse stad, of een korte stedentrip naar een stad buiten België, maar op minder dan 3 uur rijden. Voorbeelden hiervan zijn Metz, Luxemburg, Aken of Rotterdam. Over het algemeen reizen wij voor deze korte verblijven bij voorkeur met de auto of de trein. Zo ontdekken we meestal plaatsen of steden die perfecte bestemmingen zijn voor een cultureel, natuurlijk of romantisch weekendje weg.
4/5 keer per jaar maken we een 3 of 4-daagse stedentrip met het vliegtuig binnen 3 uur vliegen. Zo kunnen we Europese steden bezoeken die een verandering van omgeving en cultuur bieden. We hebben Lissabon, Bergamo, Milaan, Bilbao, Poznan, Krakau, Boedapest, Praag, Valencia...
Tenslotte organiseren we 3 verre reizen per jaar. Het zijn meestal roadtrips van een week tot 10 dagen. Zo kunnen we actieve en gevarieerde vakanties houden. Tijdens deze reizen geven wij de voorkeur aan natuur- en wandelvakanties, zonder daarbij wat cultuur te vergeten, want daar houden wij van. Onze laatste roadtrips brachten ons naar Montenegro, Slovenië, Tenerife en de Dolomieten.  

Wat zijn uw reisplannen voor 2023? 

Onze reisplannen voor 2023 brengen ons in februari naar Andalusië, een streek waar Damien van houdt en die Ludivine nog niet kent. 
Vervolgens zullen we in maart het noorden van Marokko ontdekken en in april terugkeren naar Polen om Lodz te ontdekken. Ook in april zal de stad Trier, in Duitsland, ons ontvangen voor een weekend. 
Eind april gaan we op een dubbele stedentrip naar Italië. Op het programma staan bezoeken aan de steden Bologna en Verona. 
In mei maken we een roadtrip dicht bij de natuur in het Zwarte Woud. 
In de zomer gaan we Albanië verkennen en zullen we ook Chicago bezoeken. 
Het programma voor het einde van het jaar moet nog worden vastgesteld.
Tussen dit alles door zullen we ook genieten van ons mooie België met een verblijf in het Quartier Latin (Marche-en-Famenne) waar we zullen genieten van het kuuroord en de streek. We zullen ook Mechelen ontdekken. 
Om onze reisverhalen te lezen, bezoek de EmeraudeTrip.com blog. 
U kunt ons ook volgen op Instagram @emeraudetrip
Wij zullen aanwezig zijn op het Vakantiesalon 2023, dus aarzel niet om een praatje met ons te komen maken.