Gastregio 2023: Corsica

De komende editie van het Vakantiesalon zal in het teken staan van het "eiland van de schoonheid", Corsica.
U plant een reis naar het prachtige eiland, maar u vraagt zich af: "Wat te doen op Corsica?
Bezoekers zullen het genoegen hebben deze regio te ontdekken die rijk is aan geschiedenis en schoonheid, bezaaid met kleurrijke steden, avontuurlijke terreinen en kristalhelder water, enorme zandstranden, kleine verlaten baaien of granieten kliffen.
U zal ook de gelegenheid hebben om héérlijke lokale gerechten te ontdekken, want de gastronomie in Corsica is om bij weg te dromen!
Het 'eiland van de schoonheid' is een van de meest complete vakantiebestemmingen ter wereld. Lees hier meer over wat deze bestemming te bieden heeft:

 

 

OP ZEE

Op Corsica, met 1.000 km kustlijn, zijn allerlei nautische activiteiten mogelijk: windsurfen, kitesurfen, stand up paddle, zeekajakken, of zeilen - met of zonder schipper - vanuit de vele jachthavens rond het eiland, een bevoorrechte manier om toegang te krijgen tot de mooiste kusten, stranden en geheime baaien. Corsica is ook een fantastische plek om te duiken of te snorkelen, zodat u de ongerepte onderwaterfauna en -flora kunt bewonderen.

 

 

SPORTEN IN DE NATUUR

Corsica, het kleinste maar ook het meest bergachtige van de drie grote eilanden in de Middellandse Zee, telt 120 toppen van meer dan 2.000 meter hoogte. Deze "berg in de zee", waarvan het natuurpark een derde van het grondgebied beslaat, biedt een veelheid aan activiteiten: wandelingen en lange trektochten, afstandslopen of trails, paardrijden, mountainbiken of fietsen op de weg, klimmen, deltavliegen, outdoor yoga, rivier- en watersporten... alles is mogelijk!

 

 

Op Corsica hechten ze belang aan duurzaam toerisme. Zo zijn er op het eiland bewegwijzerde fietsroutes aangelegd die aan de sportievelingen onder ons mountainbiketochten aanbiedt volgens ieders niveau. En tegelijk kan je uiteraard genieten van het mooie erfgoed. 

Voor de minder sportievelingen is er op heel Corsica de mogelijkheid om elektrische fietsen te huren, waarmee u bepaalde plaatsen op grote en middelgrote hoogte kunt bereiken als echte professionals in de discipline. 
Met 13 etappes, 550 km, te beklimmen passen en te verkennen dorpen, verbindt de route van de GT20 (la grande traversée) het noorden en het zuiden van het eiland per fiets om een ongewoon en authentiek Corsica te ontdekken.

 

GASTRONOMIE

Op Corsica is men trots … trots op de lokale gastronomie. Authentieke producten, geteeld met liefde in de prachtige natuur. Een gastronomische rijkdom waar ze trots op zijn. 
Authentieke kwaliteitsvolle producten, die onder invloed van de cultuur en de geschiedenis, alom gekend zijn. Ze zijn een onmisbaar element voor de regio en dragen zo bij tot een belangrijke troef van de bestemming.

 

 

 

De Corsicaanse keuken is zeer typisch en biedt een groot aantal specialiteiten: charcuterie, kazen, kastanjes, citrusvruchten, honing, jam, canistrelli, wijnen en likeuren. 
Omdat gastronomie en gezelligheid op Corsica onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, delen de producenten, trots op hun tradities, graag hun knowhow door middel van proeverijen van producten.

 

Wil je meer te weten komen over deze prachtige vakantiebestemming? Klik dan hier om naar hun website te gaan.

©atc-sylvain-alessandri | ©-Fotolia