6 tips voor als je enkel met handbagage vliegt

Jouw tandpasta? Die mag gewoon mee!
Vooraleer dat je alles in ‘travel size‘ koopt, controleer de inhoud van je producten. Je zal versteld staan van wat er eigenlijk allemaal gewoon mee mag. Je tube tandpasta bijvoorbeeld is 75ml en deze mag dus gewoon mee in je handbagage!

Lijkt je handbagage te klein? Rol alles op!
Als je wat langer weggaat en wat meer wilt meenemen, rol dan je kleding op. Op deze manier bespaar je heel wat plaats in je handbagage. Nog een voordeel is dat opgerolde kledij heel wat minder kreukt! Ideaal toch?

Kleed je warm aan.
Ga je naar een zonnige bestemming, maar wil je toch graag een pull en lange broek meenemen voor ‘s avonds? Doe deze dan aan bij vertrek! Dit zijn items die best veel plaats innemen, zelfs als je ze oprolt. Zo heb je lekker warm op het vliegtuig en, eens aangekomen op de bestemming, kan je je omkleden in het hotel en daar je bagage achterlaten.

Neem een iets grotere handtas mee.
Of als man een niet te grote rugzak. Veel luchtvaartmaatschappijen doen hier niet moeilijk over. Hier kan je dat kleine beetje extra in steken dat je net niet meer in je handbagage kreeg of graag binnen handbereik houdt. Controleer wel eerst goed welke regels je vliegmaatschappij hiervoor heeft op hun website om problemen te voorkomen.

Laat je niet verleiden door de Tax Free.
Toch niet in het heengaan. Deze Tax Free items mogen niet mee op de terugvlucht als ze een grotere inhoud hebben dan 100ml. Wat betreft de niet-vloeibare items, laat je volledig gaan! Zorg er wel voor dat je de prijs eerst hebt opgezocht want het is niet altijd goedkoper in de luchthaven…

Pak je spullen tactisch in.
Neem je elektronica en vloeistoffen mee? Zorg dat de vloeistoffen in een doorzichtig zakje zitten en leg deze  samen met de elektronica bovenaan. Zo hoef je niet heel je koffer uiteen te halen bij de securitycheck en voorkom je dat iedereen staat te zuchten achter je.