Bestemmingstheater

Weet je nog niet goed naar waar je volgende reis gaat en heb je graag wat persoonlijke ervaringen? Of luister je gewoon graag naar de spannende verhalen van andere reizigers?

Dan hebben we goed nieuws voor jou! Dit jaar, tijdens de 2020 editie, organiseren we voor de allereerste keer ons “bestemmingstheater”. Hier zullen fervente reizigers, bloggers en experts hun ervaring over een bepaalde bestemming of manier van reizen met jullie komen delen. Achteraf kan je hen ook vragen stellen die ze met plezier beantwoorden!

Echte ervaringen van echte mensen. Dit is het idee achter onze bloggers. Als we op reis vertrekken hebben we vaak al heel wat opzoek werk gedaan. Soms blijkt de gevonden informatie helaas niet te kloppen. Mooie ‘rustige’ plaatsen blijken druk bezochte tourist traps en andere zijn dan weer gewoonweg onvindbaar. De bloggers zijn er daarom voor jou om hun ervaringen te delen en echte unieke plekjes vrij te geven.

Maar het is meer dan dat!

Elke maand reizen? Je voetafdruk tijdens het reizen beperken?  Deze bloggers en experts vertellen je er met plezier over:

BY MAITE

Maite is een 33 jarige ladyboss die buiten het runnen van maar liefst 3 bedrijven samen met haar partner Dieter (aka den bolliiii) erin slaagt de wereld rond te reizen & dit maar liefst elke maand! Onder het motto #Newmonthnewdestination reizen deze 2 energieke travelfreaks elke 30 dagen weer naar een nieuwe bestemming met als ultieme doel om alle 195 landen van de wereld te ontdekken & andere dromers te inspireren hetzelfde te doen. Met de teller momenteel op 75 landen & still counting, konden wij hun strikken voor een persoonlijk seminarie op het Vakantiesalon op zaterdag 08/02/2020.

Tijdens het seminarie, “How to travel every month” delen zij hun 10 belangrijkste tips & tricks die ervoor zorgen dat jij ook elke maand reizen kan, net zoals zij.

 

 

 

 

IRIS DECKERS

Na enkele jaren wonen en werken in verschillende Afrikaanse en Pacifische landen, besloot Iris drie jaar geleden om er op uit te trekken, het avontuur tegemoet. Een jaar lang reisde ze met de rugzak van Iran naar Japan. Een prachtige ervaring die haar deed dromen van meer avontuur, meer contact met de lokale bevolking, meer prachtige natuur en een nog groter gevoel van vrijheid. En dus koos ze voor de fiets en reisde gedurende anderhalf jaar en zonder veel plannen 20.000 km van Mexico naar Argentinië. Onderweg kampeerde ze op adembenemende plekken, genoot ze van mooie vriendschappen en dompelde ze zich helemaal onder in de lokale culturen. Het was fantastisch en dus besloot Iris haar fietsavonturen verder te zetten in Europa en staat de kilometerteller al op 30.000 km.

Momenteel is Iris in België en deelt ze met veel enthousiasme de ervaringen die ze opdeed tijdens haar fietsreis in Latijns-Amerika. Kom zeker eens luisteren! Wie weet trek je dan binnenkort ook met de fiets op avontuur.

 

GREEN KEY

Het internationale ecolabel dat jaarllijks wordt toegekend aan toeristische locaties. De Groene Sleutel wilt hiermee de duurzame ontwikkeling binnen de toeristische sector bevorderen. Tijdens hun lezing kom je meer te weten over duurzaam reizen. De Green Key is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Onder meer campings & kampeerverblijfparken, vakantieparken, hotels en gastenkamers, vakantiecentra, vakantiewoningen, jeugdlogies, attracties, restaurants en meetinglocaties kunnen het label aanvragen.

 

 

 

 

ZERO CARABISTOUILLE & HIKE-UP


Duurzaam en zonder afval op reis gaan, is dat mogelijk?
 
Sylvie Droulans, boegbeeld van de familie Zero Carabistouille, komt je vertellen hoe je vakantie vanuit een andere invalshoek kan benaderen: toegewijd, verantwoordelijk en Zero Waste.
Met een beetje organisatie en goede keuzes, krijgt vakantie een geheel nieuwe betekenis, die van ontdekking. Door zijn familiale ervaring en verhalen over zijn fietsevakanties, evenals advies van Hike up, het Bureau voor duurzaam toerisme en dat de gids "de trans-Waalse ontsnapping" publiceerde, zal je ontdekken dat je niet ver moet reizen voor een unieke reiservaring. Vaak is het vooral de ervaring die het avontuur maakt en niet de plek.

 

Meer weten? Bekijk het programma