WELKOM IN SPANJE

 

Steden met een rijk geschakeerd cultureel erfgoed, monumenten en natuurparken die door de UNESCO tot Werelderfgoed zijn verklaard, enkele van de belangrijkste musea ter wereld, stranden met voor ieder wat wils, het hele jaar een aangenaam klimaat, de gezonde Mediterrane keuken... Spanje is uw ideale bestemming, ongeacht uw behoeften, wensen of tijden om er te komen.

Eeuwen geschiedenis hebben in Spanje een indrukwekkend monumentaal erfgoed nagelaten. Feitelijk is Spanje het derde land op de wereldranglijst met meeste plaatsen die tot Werelderfgoed zijn verklaard door de UNESCO. Bovendien kan men in meer dan 1400 musea meesterwerken vinden van grote kunstenaars als Goya, Picasso en Velázquez, authentieke symbolen van de Spaanse cultuur.

Ontdek in Madrid de zogenoemde “Paseo del Arte” (wandeling van de kunst), een wandelroute die begint in één van de beste schilderijenmusea ter wereld: het Prado museum. Een andere bestemming die u niet mag missen is Barcelona, omdat deze stad een walhalla van het modernisme is dankzij diverse werken van de beroemde architect Gaudí zoals de Sagrada Familia of Park Güell. In het zuiden van Spanje kan men zich laten overweldigen door de Mezquita (Moskee) de Córdoba, die beschouwd wordt als het belangrijkste islamitische bouwwerk in de westerse wereld, of door de tuinen en paleizen van het Alhambra in Granada. Sevilla met zijn Kathedraal, Valencia met zijn “Ciudad de las Artes y las Ciencias” (Stad der kunsten en wetenschappen), Bilbao met zijn Guggenheim museum zijn andere voorbeelden die u sprakeloos maken.

Als Spanje ergens om bekend staat, is het wel voor zijn tradities en populaire vieringen het hele jaar door; het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife of van Cádiz (in februari), de Semana Santa (in maart-april), de Fallas (in maart) of San Fermín (in juli) zijn enkele feesten die internationale bekendheid genieten. Maar dit jaar kun je ook genieten van de vele evenementen georganiseerd rond de 200ste verjaardag van het Prado Museum in Madrid, de 500ste verjaardag van de eerste reis rond de wereld van Magellaan en Elcano in Sevilla en Sanlucar de Barrameda, van Almeria, gedeclareerd Spaanse Hoofdstad van de Gastronomie voor 2019, of de finale van de Champions League in Madrid, om er maar een paar te noemen.

Geniet ook van het leven op straat op elk willekeurig uur van de dag en van de nacht met een drink op één van de vele buitenterrassen of een flamencoavond bijwonen.

Hier wordt u opgewacht door bijna 8000 kilometer kustlijn met enkele van de beste stranden die u zich kunt voorstellen. U kunt zwemmen in kristalhelder en zorgvuldig beheerd water waarvan de kwaliteit internationaal erkend is. De kust zal u verrassen door zijn verscheidenheid: van de rustige zandstranden van Andalusië en de Middellandse Zee, via de baaien van de Balearen en de Canarische Eilanden of de natuur en de kliffen die de stranden in het noorden omringen.

Spanje is bovendien één van de landen met de meeste gebieden die tot Reservaat voor de Biosfeer zijn verklaard door de UNESCO en heeft uitzonderlijk mooie en ecologisch zeer waardevolle natuurzones zoals 15 Nationale Parken, die grote schatten beschermen als de marismas (wetlands), vulkanen...

Maar we kunnen niet over Spanje praten zonder de uitstekende en ongelooflijke gastronomie te noemen; typische gerechten en producten van onvergelijkbare kwaliteit. Wieg van meester-chefs kunt u kiezen tussen vernieuwende gerechten of 'haute cuisine' of voor typische gerechten als paella, gazpacho, de Spaanse tortilla, 'pulpo a la gallega' (Galicische inktvis), de 'cocido' (eenpansgerecht) of de beroemde tapas of 'pintxos' (in Baskenland). Feitelijk is “tapas eten” een heel gebruikelijke gewoonte in Spanje en het betekent: van bar naar bar gaan om hun overheerlijke aperitiefjes en specialiteiten te proeven.

Dit alles en nog veel meer is Spanje. Een gastvrij, helder en vrolijk land. Een land dat traditie weet te combineren met de moderne tijd. Daarom komen duizenden pelgrims om de beroemde pelgrimstocht “Camino de Santiago” af te leggen. Want Spanje is hip.

We nodigen u uit om al deze magie te ontdekken op de stand van Spanje in het Vakantiesalon van Brussel, van 7 tot 10 februari 2019, of het hele jaar door kunt u langs komen bij de Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel.