Binche

Binche, Middeleeuwse stad. Binche, stad van de Gille.

 

Beroemd dankzij zijn Carnaval, erkend Cultureel en Immaterieel Erfgoed van de Mensheid door UNESCO en haar architecturaal patrimonium. Binche beschikt dus over heel wat culturele en toeristische schatten.

Kom haar oude stadsomwalling bewonderen (uniek in België), haar Stadhuis en haar Belfort (geklasseerd door UNESCO), haar Grote Markt, haar Collegiale, haar station, haar gerechtsgebouw en nog veel meer!

Ontmoet de vele ambachtslieden die onze regio bekend maken door hun uitzonderlijke producten, waaronder het bier van de Brasserie la Binchoise of ook de cuvée Ruffus van de Vignoble des Agaises.

Breng zeker ook een bezoek aan het internationale Museum van het Carnaval en het Masker en begin aan een boeiende reis door de vijf continenten. Ontdek de rituelen, folklore en verborgen tradities van over de hele wereld dankzij honderden maskers en kostuums. Een unieke collectie in Europa!

Nieuw! Duik in het hart van een unieke folklore, erkend door UNESCO, en dompel jezelf onder in de fantastische wereld van het Carnaval van Binche door binnen te springen in ons nieuw Historisch Centrum van Interpretatie. Het is meer dan alleen een bezoek, het is een echte ervaring!

 

Vakantiesalon 2019: Carnaval in de kijker

Eén van de thema’s dit jaar op het Vakantiesalon van Brussel is “Carnaval van over de hele wereld”, het Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker zal, in samenwerking met de Dienst voor Toerisme van Binche, aanwezig zijn op het Vakantiesalon die plaatsvindt van 7 tot 10 februari in Brussels Expo. Wat kan u daar ontdekken:

• Een expositie met verklede mannequins die de Carnaval tradities van Binche en elders voorstellen

• Een workshop ruimte met gratis animaties voor kinderen, met onder andere een workshop waarbij zoömorfische maskers gepersonaliseerd kunnen worden en Carnaval zotten gemaakt worden.

• Een ruimte met de promotie van onze voorstellingen, evenementen, activiteiten, patrimonische en toeristische rijkdommen.