Huwelijksreizen en jubilea

Vier de liefde en geniet van een magisch moment samen! Huwelijksreizen, jubilea, de dag dat je elkaar hebt leren kennen, … Allemaal reizen met ervaringen om nooit meer te vergeten !

Iedereen heeft zijn eigen definitie van een huwelijksreis... dichtbij of ver weg... korte of lange vakantie, op safari, een stedentrip of heerlijk ontspannen met de tenen in het zand aan het water... de wensen en mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Veel reisbureaus bieden speciale brochures voor "huwelijksreizen" aan die kortingen op verblijven en leuke extra's bij aankomst bieden: een cocktail, een fles wijn of champagne, een fruitmand, T-shirts, een diner bij kaarslicht of zelfs een upgrade ! Informeer hier van tevoren naar, het zou zonde zijn om er geen gebruik van te maken!

Voordat je aan de voorbereidingen begint, ontdek al onze tips om je te helpen bij het organiseren van een bezoek aan het Vakantiesalon van Brussel, zodat je alle aanbiedingen kunt ontdekken voor je huwelijksreis en/of jubileum.

 

Een budget bepalen

Dit is het eerste element dat je moet bepalen voordat je begint met het plannen van je reis. De prijs van een huwelijksreis varieert sterk op basis van verschillende criteria : de bestemming en de afstand, de duur van de reis, het type accommodatie dat je kiest, de activiteiten ter plaatse.

 

Wanneer op huwelijksreis gaan?

Direct na de bruiloft voor een idyllisch moment? Of enkele maanden later om te genieten van het beste seizoen? Of enkele jaren later om je geloften te vernieuwen! Het hangt allemaal af van je wensen, de gekozen bestemming, je mogelijkheden en je budget. De tarieven zijn altijd hoger tijdens het zomerseizoen en tijdens schoolvakanties.

Je kunt ervoor kiezen om te wachten en in het laagseizoen te reizen. Nogmaals, het is aan jou om te beslissen op basis van je planning. Als je huwelijksreis lange tijd na de grote dag gepland staat, plan dan gerust enkele dagen in voor jullie tweeën om weer tot rust te komen.

 

Een bestemming kiezen

Een huwelijksreis wordt niet last-minute gepland. Je denkt er maanden van tevoren over na en bespreekt het samen. De ideale huwelijksreis bestaat niet, het hangt af van je smaak, je wensen, je eigenaardigheden... Kies je reiservaring: avontuurlijk, luxe, een cruise, een verre bestemming, ecotoerisme in de natuur, er is voor ieder wat wils.