îles de Guadeloupe

De archipel Guadeloupe, bestaande uit 5 hoofdeilanden, Basse-Terre, Grande-Terre, La Désirade, Les Saintes, Marie-Galante en een veelheid van eilandjes en eilandjes, is een bestemming die een onvergelijkbare aantrekkingskracht heeft.

Onze eilanden, die vaak als kleine paradijzen worden omschreven, hebben inderdaad het geluk te kunnen bogen op een buitengewoon natuurlijk erfgoed in zijn verscheidenheid, maar ook in zijn esthetiek.  
Bovendien is elk eiland, met zijn bedrijvigheid, zijn bewoners, zijn verrassende landschappen, zijn cultuur en zijn tradities, een uitnodiging om nieuwe en unieke ervaringen op te doen.  
Basse-Terre, Majestic, is het vertrekpunt om opnieuw in contact te komen met een gulle, levendige natuur, rijk aan een ongeëvenaarde biodiversiteit. 

Grande-Terre, Fascinerend, biedt zijn stranden, kliffen, heuvels, velden, maar ook gastronomische, muzikale, culturele of nachtelijke uitstapjes...  

Met zijn geologische reserve is La Désirade, die meer dan 145 miljoen jaar oud is, de verrassende bewaker van de tijd en stelt u in staat om terug te keren naar de oorsprong van de wereld, te voet of op de fiets.  

Een must!  Een uitstapje naar de Saintes, naar Terre-de-Haut om de schoonheid van de zeebodem te bewonderen vanuit een doorzichtige kajak of vanuit Fort Napoleon en naar Terre-de-Bas, om de geheimen te ontdekken van de ambachtelijke productie van de etherische olie van Bois d'Inde, geproduceerd door biologische landbouw. Maak een wandeling door de suikerrietplantages van Marie-Galante aan boord van een authentieke ossenkar, niets is aangenamer alvorens te proeven van de culinaire specialiteiten van het eiland van de honderd molens, waaronder de smakelijke "bébélé" met "péyi" groenten, de vis court-bouillon en de heerlijke punches en landbouwrums gemaakt in een van de 3 distilleerderijen. 

De schoonheid van de Guadeloupe eilanden is adembenemend. Land van geschiedenis, smaken, cultuur... Ze zijn ook land van tradities, creativiteit, innovatie... Het is dus een onbetwistbare troef om de inwoners te ontmoeten.  
Er zijn zoveel ontdekkingsmogelijkheden dat men kan genieten van de luxe om gewoon, in de schaduw van de kokospalmen, te genieten van de zachte manier van leven die typerend is voor vakantie en van onze vindingrijke Creoolse keuken, die volgens sommigen zijn stempel op de ziel drukt.  

Wat logies betreft, beleeft de hotelsector op Guadeloupe een ware renaissance, met logies tot *****. Niet alleen groeit het, maar het wordt ook steeds duurder, met meer design en kwaliteit. Bovendien is er in de vier hoeken van de archipel een groeiend aantal charmante en uitstekend gemeubileerde toeristenverblijven.  

De gastronomie van het gebied, die het resultaat is van Afrikaanse, Indische en Europese invloeden, is de trots van de bestemming en streelt alle zintuigen. Het is overal te vinden.
U kunt dag en nacht slenteren over de kleurrijke markten, vol fruit, groenten, kruiden, vis, bloemen en madras stoffen, plaatsnemen aan de tafel van een van de vele Meester Restaurateurs van de archipel en een verfijnde huisgemaakte keuken proeven, of deelnemen aan het koksfestival in augustus. 

Genieten van een heerlijke planteur of een ambachtelijk biertje bij het vallen van de avond is een kunst die in de hele archipel wordt gedeeld. U moet niet aarzelen om uzelf te verwennen tijdens uw verblijf.
Dankzij de nieuwe rechtstreekse vluchten met Air Belgium vanuit Charleroi en met Air France via Charles de Gaulle zijn de eilanden van Guadeloupe nu dichterbij en beter bereikbaar. 
 

Wij verheugen ons erop u te mogen verwelkomen op onze archipel van ontdekkingen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Kom kennismaken op onze stand nr. 1 366, Inkomhal 1 om meer te weten te komen over uw volgende vakantie bereikbaar per rechtstreekse vlucht vanuit Charleroi of via Parijs met Air France. Neem deel aan onze wedstrijd om kans te maken op een van de prijzen die door onze partners worden aangeboden!