Nijlcruise anders bekeken

De Nijl met zijn bijzondere archeologische schatten ontdekken ver van het massatoerisme en ver van de grote lawaaierige schepen… het kan!

Met een “dahabieh” de naam voor de traditionele Egyptische zeilboten, ontdekt je Egypte op een authentieke en fijne manier! Het zorgt voor een andere beleving op deze mythische rivier. Je kan aanmeren op steigers die de grote boten niet kunnen aandoen en bezoekt archeologische sites waar je praktisch alleen rondloopt, het echte Indiana Jones gevoel! Je vaart langs de kusten en ontwaart het lokale leven van de vriendelijke bewoners en het is ook in deze dorpjes dat de kok zijn ingrediënten zal halen voor een verse en authentieke Egyptische keuken!
Travel Sensations is al sinds jaren gekend voor zijn kwalitatieve reizen en de dahabiehs van Egypte tonen hun smaak voor authenticiteit en kleinschaligheid. De zeilschepen hebben 5 tot 8 kajuiten en deze kunnen door families of een groepje vrienden ook geprivatiseerd worden. Sensations werkt met enkele topgidsen in Egypte, ook enkele Nederlandstalige, die geen winkeltjes moeten bezoeken en reizigers met veel passie hun land willen doen ontdekken.

De dahabieh-cruise wordt vaak gecombineerd met een ontdekking van de archeologische rijkdom van Caïro of van het Nassermeer.

Meer weten? Bezoek Travel Sensations tijdens het vakantiesalon, stand 1266. Hun Travel Designer Pierre is Egyptoloog en zal gepassioneerd over een van zijn favoriete bestemmingen vertellen. Hij biedt de beste en meeste charmante cruises aan, charmante accommodaties, ontmoetingen met de plaatselijke bevolking, net opengegane sites en bijzondere ervaringen … de ideale manier om Egypte te (her)ontdekken!