WAAROM SPANJE?

Dat Spanje een van de meest bezochte landen ter wereld is, is geen toeval. De mengeling van culturen met eeuwenoude geschiedenis, de enorme diversiteit van de landschappen, gaande van de enige woestijn die Europa rijk is tot de steilste kliffen en de hoogste door bossen omgeven bergen, de zeer rijke gastronomie en het vrolijke en vriendelijke karakter van zijn inwoners weten zelfs de meest veeleisende reiziger te bekoren. Iedereen hoort minstens één keer in zijn leven dit indrukwekkende land te bezoeken, een land waar je steeds graag naar terugkeert. Wilt u weten wat ons zo bijzonder maakt?

Een wereldvermaarde gastronomie

De Unesco verklaarde de mediterrane keuken tot immaterieel cultureel erfgoed. De gezonde producten van deze keuken en de typisch Spaanse culinaire eigenheden zoals de 'tapas', de hapjes die je onder vrienden nuttigt, worden internationaal steeds meer gesmaakt. Bovendien is Spanje een van die landen met de meeste Michelinsterren van Europa. Zes van onze restaurants staan op de lijst van de '50 beste restaurants ter wereld' en onze gastronomie  gaat hand in hand met topwijnen zoals de Ribera del Duero of de Rioja.

http://www.spain.info/nl_BE/que-quieres/gastronomia/

Shoppingbestemming bij uitstek

Spaanse mode als trendsetter. Ontwerpers zoals Custo Dalmau, Adolfo Domínguez of Manolo Blahnik zijn internationale toppers, net als grote ketens zoals Mango, Loewe, Desigual en, vooral, Inditex, een van de grootste modedistributiegroepen van de planeet. Het vlaggenschip van dit concern, Zara, is een van de meest waardevolle Spaanse merken ter wereld. Bovendien zorgen de zeer royale openingstijden ervoor dat shoppen in Spanje een waar plezier is.

http://www.spain.info/nl_BE/que-quieres/compras/

Een indrukwekkend werelderfgoed

Spanje is, op twee na, het land met de meeste door de Unesco erkende werelderfgoederen. Reizen door Spanje, is kennismaken met zijn kathederalen, zoals de kathedraal van Sevilla, een van de grootste christelijke bouwsels ter wereld; met zijn moskeeën, zoals de moskee van Cordoba, het belangrijkste monument van het islamitische westen, of zijn grotten, zoals de grotten van Altamira, de allereerste vindplaats van rotsschilderingen uit het late paleolithicum. Spanje is ook de beste plek om kennis te maken met onsterfelijke kunstenaars zoals Velázquez, Goya, Dalí, Gaudí en Picasso.

http://www.spain.info/nl_BE/consultas/arte/patrimonio-mundial.html

De oudste pelgrimsroute van Europa

Uiteraard hebben we het hier over de Camino de Santiago, een route die elke reiziger fascineert en boordevol magie zit. Kilometers stappen door de mooiste landschappen tot aan de kathedraal van Santiago de Compostela en onderweg jezelf leren kennen, is een heel intense ervaring.

http://www.spain.info/nl_BE/que-quieres/rutas/grandes-rutas/camino-santiago/

Een land van kunstzinnige wonderen

Spanje ontdekken, betekent in feite een reis maken door de tijd en je laten verrassen door de meest uiteenlopende monumenten: van een indrukwekkend aquaduct uit de Romeinse tijd tot de vele middeleeuwse kastelen, of de meest avant-gardistische architectuur. Eeuwen van cultuurvermenging hebben van Spanje een fascinerend land gemaakt met een van de meest verbazingwekkende artistieke erfenissen ter wereld. Kom je naar Spanje, dan zal je vast en zeker onder de indruk zijn van de vele verhalen die er schuil gaan achter elk kunstwerk. De herinneringen zullen je altijd bijblijven, herinneringen die je iedere keer weer met plezier zult opdiepen. Het land herbergt enkele van de mooiste werken van kunstenaars zoals Velázquez, Picasso, Dalí en Gaudí. Het loont echt de moeite om ze te ontdekken tijdens de vele rondleidingen die worden georganiseerd, en op zoek te gaan naar hun unieke erfenis in musea zoals het Prado of in de mooie paleizen, zoals het Alhambra in Granada. Stuk voor stuk ervaringen die de monumentale dimensie vaak overstijgen.

http://www.spain.info/nl_BE/que-quieres/arte/