Tips tegen winterdips

Het is koud, donker en we komen minder vaak buiten. Het ideale recept om in een winterdipje te geraken. Daarom verzamelde we enkele tips om de winterperiode succesvol te doorstaan.

 1. Zorg voor een portie daglicht.
  ‘smorgens vertrekken als het nog donker is en ‘savonds weer thuiskomen als het opnieuw donker is. Niets is erger dan een hele dag zonder natuurlijk licht. Ga smiddags even buiten om zo toch wat te genieten van het daglicht. Daglicht houdt je gelukkig!
   
 2. Eet gezond.
  Van zodra de zomer voorbij is geven we ook vaak onze gezondere voeding op. Zwaar eten zorgt er voor dat je moe wordt. Hierdoor geraak je gemakkelijk in een dipje. Neem smiddags dus een lichte lunch en behoud zo je energie en je ‘summer body’  ;)
   
 3. Nodig vrienden uit.
  Zorg dat je niet alleen thuis zit. Geen zin om weg te gaan? Nodig dan iemand uit om te komen eten of gewoon om gezellig bij te kletsen! Cocktails drinken kan gerust ook binnen en onder een dekentje!
   
 4. Voldoende slaap.
  Omdat het zolang donker blijft voelen we ons al sneller moe. Zorg er daarom zeker voor dat je voldoende slaapt. Met meer energie heb je ook meer zin om dingen te doen. Win win dus.
   
 5. Boek een weekend weg!
  Als je er even tussen uit gaat en je batterijen oplaadt vergeet je zo de winter. Zelfs als je niet naar een zonnige bestemming gaat. Een tripje bevat meestal bijna alle bovenstaande items waardoor je de winterdip achterwegen laat. Boeken en wegwezen is dé tip!
  Vergeet zeker ook niet om een tripje te boeken naar het Vakantiesalon van Brussels! Uitkijken naar leuke activiteiten zorgt er voor dat je je gelkkiger voelt omdat je weet dat er iets leuks aankomt.Afspraak van 6 tot en met 9 februari in Brussels Expo