Ga ECO op reis

Als we op reis vertrekken gaan we nog snel een flesje water halen, koekjes kopen en pakken we onze boterhammen in met zilverpapier om ze fris te houden. Hierbij gebruiken we enorm veel ‘single-use-plastic’ dat de al veel te grote afvalberg nog groter maakt. Hoe je dit kan voorkomen? Wij geven alvast enkele tips!

  1. Een drinkfles van metaal, glas, bamboe, het bestaat allemaal! Één zo’n herbruikbare fles vervangt duizenden plastic flesjes per jaar. Dankzij de verschillende designs herken je ook altijd je eigen fles en voor de mama’s en papa’s onder ons: minder morsgevaar, want kinderen kunnen tijdens het drinken niet plots hun flesje platknijpen en over de hele auto of het vliegtuig morsen. Niets dan voordelen dus!
  2. Die boterhammen? Steek ze in een herbruikbaar doosje! Ze blijven er even fris in en het doosje komt hoogstwaarschijnlijk nog van pas tijdens jullie vakantie. En die koekjes? Koop een groot pak waarbij de koekjes niet individueel verpakt zijn en steek ze voor je vertrek ook in een herbruikbaar doosje. Je vermindert niet alleen je afvalverbruik, maar ook een hoop geknoei!
  3. Of je nu met de auto vertrekt of met het vliegtuig, steek een herbruikbare zak in je handtas/handbagage. Je bespaart op de plastic zakjes die je telkens moet kopen of voorkomt net zonder een zakje te vallen!
  4. Voor al je vloeistoffen op het vliegtuig, koop een doorzichtige toiletzak. Deze kan je altijd en overal hergebruiken en zo voorkom je keer op keer die plastic zakjes te moeten gebruiken.
  5. Wil je een stapje verdergaan? Verschillende merken bieden een ecologische versie aan van hun valiezen, kleding, toiletgerief… Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!