Zen, welzijn en duurzaamheid tijdens vakantie

Reizen betekent tijd nemen voor jezelf. Genieten, goed voor jezelf zorgen, jezelf opladen en aan jezelf denken. 

De afgelopen jaren is wellness-toerisme blijven groeien. De wereldwijde pandemie, de toenemende druk op het werk en de wens voor een gezonde geest in een gezond lichaam hebben dit nog versterkt. Wellness-toerisme is "een reis die gericht is op het behoud of de verbetering van het persoonlijk welzijn". Voorheen was dit vooral populair onder een ouder publiek, maar de afgelopen jaren geven ook veel jongere toeristen zich hieraan over om te ontsnappen aan de drukte van de stad en het dagelijks leven.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te genieten van wellness-toerisme:

 

Dagje Thermen

Veel reizigers willen het hectische tempo van het dagelijks leven vertragen en even tot rust komen. Dit kan dankzij verschillende soorten wellness behandelingen die een uitgebreid programma bieden op basis van lichaamsbeweging, therapeutische behandelingen, schoonheidsbehandelingen en voeding.

Deze verblijven kunnen ook worden gecombineerd met "immuunsysteemversterkende vakanties" die een combinatie van gezonde maaltijden en specifieke oefeningen bieden, samengesteld door voedingsdeskundigen en wellness-experts.

 

Uitjes in de natuur, duurzaam reizen en ecotoerisme

Voor alle reizigers die de drukte en het lawaai thuis willen achterlaten, zijn uitgestrekte, wilde gebieden de perfecte ontsnapping. Verblijven op ecovriendelijke locaties zijn de ideale keuze voor toeristen die één willen worden met de natuur. Groene hotels en wellnesscentra worden steeds populairder.

 

Fitness- en gewichtsverliesverblijven

Op social mediakanalen neemt het aantal fitness accounts en -video's in de loop der jaren toe. En reizigers gebruiken steeds vaker hun vakantietijd om weer fit te worden. Fitnessfaciliteiten in toeristische accommodaties zijn bijna een vereiste geworden.

 

Wellness pauze met het gezin

Bij wellness toerisme denkt men vaak aan een individuele ervaring. Toch plannen koppels en gezinnen vaak wellness reizen in om zich te ontlasten van huishoudelijke stress. Er zijn tal van ervaringen voor zowel volwassenen als kinderen die aansluiten bij de wellness trend, zoals een yogasessie met de kinderen.

 

Digitale detoxvakanties

De afhankelijkheid van mobiele telefoons is in de afgelopen jaren een groeiende zorg geworden, en reizigers zijn op zoek naar een ‘digitale pauze’. Het doel van deze vakantie is om bijna (nooit) je gsm of andere digitale toestellen te gebruiken, er zijn dan talloze alternatieven zoals een wandeling in de natuur of het lezen van een goed boek. Het loslaten, zelfs tijdelijk, helpt de geest tot rust te komen en geeft de ogen een pauze.

 

Vegetarische verblijven

Of het nu gaat om gezond eten of duurzaam consumeren, veganistische of vegetarische themaverblijven zijn erg populair. Met het groeiende bewustzijn van reizigers over de impact van toerisme op het milieu, worden accommodaties die vakanties aanbieden met vegetarische diëten steeds populairder.