Gast bestemming 2022 : Ardèche

 

Het Vakantiesalon is trots om mee te delen dat de gastbestemming voor 2022 ‘de Ardèche’ is.

Een vakantie met gezin of vrienden? Op naar de Ardèche natuurlijk! Iedereen kent de fantastische landschappen van het departement de Ardèche, zoals de Gorges de l'Ardèche - een paradijs voor kano- en kajakvaarders, talloze grotten, zoals de Grot van Chauvet (UNESCO) en andere prachtige plekken die het ontdekken zeker waard zijn.

Stijlvolle dorpjes (Villages de Caractère) langs smalle weggetjes, comfortabel genesteld tussen varens en kastanjebomen, wijngaarden en olijfbomen, waar de straatjes en steegjes de Franse levenskunst utistralen. 

Wandelen in de adembenemende landschappen van het Regionaal Natuurpark Monts d'Ardèche is een onvergetelijk avontuur: de kunstwandeling van de Waterscheiding, de bergen van de Tanargue, het Land van de Bronnen van de Loire aan de voet van de Mont Gerbier de Jonc...

Op andere plekken komt de fiets uitstekend tot z'n recht, zoals in de vallei van de Eyrieux: op de Dolce Via, een Voie Verte op een voormalige spoorbaan, die aansluit op de ViaRhôna.

De Ardèche is ook het geboorteland van de gebroeders Montgolfier, die in Annonay de luchtballon uitvonden. De trein van de Ardèche in de vallei van de Doux vervoert zijn reizigers naar het hart van een ongerepte vallei.

De gastronomie is zonder meer verrassend in de Ardèche! De chefs zijn ware smaakuitvinders en creëren de mooiste smulreizen. De tamme kastanje heeft een centrale plaats in de streekgerechten van de Ardèche.

In het Rhônedal bieden de drie bestemmingen van Vignobles & Découvertes talloze activiteiten om kennis te maken met wijnen, wijngaarden en wijnboeren: e-biketochten, wandelingen, proeverijen in grotten… 

 

En om uw vakantie compleet te maken, heeft u een ruime keuze aan accommodaties: campings tot wel 5 sterren, vakantiecentra, hotels, ... Sommige etablissementen bieden kwaliteitsvoorzieningen, met leuke zwembaden, ontspanningsruimten met spa's, kinder- en tienerclubs, animatie...

De pracht van de natuur, de milde geuren van de lavendelvelden, het kristalheldere (zwem)water van de rivieren, de feestelijke sfeer in de dorpen, de kleine markten waar specialiteiten uit de streek de boventoon voeren... De Ardèche is één en al bekoring!

   

Wenst u meer informatie? Kijk dan zeker eens naar volgende brochures: