Gastland: Cuba

Salsa, sigaren, Mojitos en Che!

Dit jaar danste de beurs in het ritme van het gastland, CUBA!
We kennen allemaal wel een beetje van hun geschiedenis, hebben ongetwijfeld al eens geproefd van hun munt en rum of de sigaren geroken, maar wat weten we nu écht van het land? De inwoners? Hun gewoontes?

Het Vakantiesalon bood u de perfecte gelegenheid om eens te komen proeven en genieten, maar vooral om de cultuur van Cuba eens te komen beleven. Cuba overtuigde je er van dat het Caraïbische eiland de ideale bestemming is voor je volgende vakantie!

De ziel en de magie van CUBA JE LEEFT HET EN JE HOUDT ERVAN: Land van een enorme authenticiteit die even muzikaal is als in de vreugde van het leven, vol charisma en goede vibraties. Cuba is een veilige en leuke bestemming om van het Caribisch gebied te genieten.

Een bewonderenswaardige archipel, een buitengewoon land met meer dan vijf eeuwen raciale fusie, typisch voor het Caribisch gebied en vol natuurlijke schoonheden. De inwoners, charismatisch en opgewekt, liefhebbers van goede muziek en dans, contrasteren met de goedheid van het Caribische eiland dat in het midden van de twee Amerika's is geplaatst

Havana, de hoofdstad, mysterieus, onbeschrijfelijk, mystiek, en een bewonderenswaardige schoonheid. Aanbeden door schrijvers en dichters die gefascineerd waren door het mysterie dat de muren en steegjes sluit. Wat kunnen we zeggen over de legendarische "malecón", een strandboulevard waar de golven van de oceaan breken en waar we op zomeravonden bij de laatste straal van de zon een begaanbare en gouden zee overdenken en vastbesloten om ons te laten dromen.

Havana is momenteel een van de 7 wondersteden van de moderne wereld - volgens de peiling van de Zwitserse stichting Nrw7Wonders. De meeste stijlen, vanaf het begin van de eeuw, zijn vertegenwoordigd in Havana: van barok tot Art Deco herenhuizen, alle stijlen uit dit tijdperk bestaan ​​naast elkaar waardoor mensen die door de straten lopen opkijken en zich verbazen van zijn magie. Havana heeft onlangs haar 500 jaar bestaan gevierd. We voegen daaraan toe dat zijn inwoners, de "habaneros", vol vrolijkheid en natuurlijke humor en bij wie een glimlachen een traditie lijkt, ongeëvenaarde zijn in het maken van goede vrienden. Havana is en zal altijd worden beschouwd als een stad van onbeperkte diversiteit. Zijn eeuwen oude gebouwen, het historische centrum van Oud Havana, dat draait rond de vijf belangrijkste pleinen, de oude en moderne straten of circuleren legendarische Amerikaanse auto's van de jaren 50 maken deze hoofdstad tot een waar wereldwonder. Bovendien zijn de musea van eerste orde en zijn er werken van Cubaanse schilders, beeldhouwers, graveurs en fotografen aanwezig. Maar ook zijn kunstgalerijen, zijn theaters, zijn hotels ...

Cubaanse steden hebben een bijzondere architecturale rijkdom en een interessant cultureel erfgoed dat hen onderscheidt. Wat bewonderenswaardig aan hen is, is de diversiteit van architecturale stijlen die zich in de straten vermengen en die bezoekers verrassen: barok, neoklassiek, eclectisch, neogotisch, art nouveau, art deco. In Oud Havana, het vestingwerk, de historische stedelijke centra van Cienfuegos, Trinidad en Camagüey, allemaal werelderfgoedlocaties. Deze steden hebben een magische charme.