Thailand, Gastland van het Vakantiesalon 2018!

                   

 

Het Vakantiesalon heeft in 2018 het Land van de Glimlach mogen ontvangen! Het Gastland van de 60ste editie was Thailand, de toegangspoort tot Azië. 

Dit land in Zuidoost-Azië is nooit een Europese kolonie geweest en heeft dus zijn eigenheid kunnen behouden. Thailand is heel toegankelijk en volkomen veilig. Daarom is het een geliefde bestemming bij families en koppels. Zij waarderen de vriendelijkheid van de lokale bevolking (zeker tegenover kinderen) en de vele wellnessmogelijkheden….

Het land viert in 2018, 150 jaar vriendschap met België. Thailand beschikt over een intelligente, gevarieerde en verassende toerisme die zich meer en meer als een geschikte bestemming profileert en dit het hele jaar door. Dit is te danken aan zijn goede ligging, enerzijds met aan de ene kant de Adamanse Zee en anderzijds de Golf van Thailand aan de andere kant.

Goesting om naar Thailand te vertrekken? Hier zijn al enkele ideeën…

De bergen van het Noorden

Op 700 km van Bangkok ligt Chiang Mai. Je geraakt hier gemakkelijk met de trein of het vliegtuig. Dit is het vertrekpunt voor vele avonturen in de natuur: olifanten ontmoeten, trektochten door valleien, watervallen en tempels. Zeker de moeite is de tempel van Doi Suthep…

De Stranden van het Zuiden

Of het nu gaat om Phuket, het grootste eiland van Thailand, om het vredige Krabi, de eilanden Phi Phi of om Phang Na, je wordt sowieso verliefd op de lange zandstranden, de palmbomen, het hemelsblauwe water en het duikgenot. Om hiervan het hele jaar door te genieten, moet je gewoon de goede keuze maken tussen de Andamanse Zee (november tot april) of de Golf van Thailand (mei tot oktober).

Bangkok

Indrukwekkend, multicultureel, vol geschiedenis en imposante architectuur… dit zijn slechts enkele woorden om Bangkok te beschrijven. De Thaïse hoofdstad is een vakantie op zich waard. Voorzie zeker enkele dagen om te slenteren op de kanalen (Klongs) aan boord van een long tail boat, of om een tuk-tuk te nemen op de drukke Kao San Road of om de beroemde tempel van Wat Po te bezoeken.

Wellness

Met een eeuwenoude traditie van massages en wellness, is Thailand ook een geschikte bestemming om te ontspannen, en om terug in contact te komen met je lichaam en energie op te doen.

Veel hotels bieden yogavakanties, detoxkuren en andere formules die uw lichaam op en top vitaal maken. Een must!

Gastronomie

Van overheerlijke street food tot bekroonde restaurants, de Thaise keuken is wereldvermaard. Laat u leiden door uw zintuigen en het kunnen van de Thaise chefs die de lokale keuken naar een hoger niveau tillen.