Reizen in België, er op uit in uw buurt !

Bent u Belg en wilt u België vanuit een andere perspectief bekijken of bent u op bezoek in België en wilt u ontdekken wat dit land te bieden heeft? Dan is dit artikel voor jou!

Wat te doen in Dendermonde ?

Wanneer u Dendermonde ontdekt, moet u zeker kennis maken met de geschiedenis van de 2 beroemde processies: Katuit met de reuzen dat jaarlijks georganiseerd wordt en de Ros Beiaard ommegang die slechts één keer om de 10 jaar uitgaat.

De optocht van de reuzen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en vindt plaats op de laatste donderdagavond van augustus. De drie reuzen: Mars, Indiaan en Goliath maken een triomftocht door de stad. Tijdens deze tocht begeleiden ongeveer 1.000 figuranten in middeleeuwse kledij de reuzen en zorgen ervoor dat zowel bezoekers als inwoners meegesleept worden in de feestelijke sfeer. Voor de Dendermonde is het buitenkomen van hun ‘peirt’ een ware emotionele belevenis.

De 2e processie: de Ros Beiaard ommegang, ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, is een processie die om de tien jaar plaatsvindt met een paard, het "Ros Beiaard". Volgens de legende werd het paard in het water gegooid bij de samenvloeiing van de Dender en de Schelde. Net als de reuzen maakt het paard een triomftocht door de stad met op zijn rug 4 kinderen uit eenzelfde Dendermondse familie (om het paard te mogen berijden moet aan bepaalde voorwaarden voldaan zijn, zoals: de kinderen moeten 4 opeenvolgende jongens zijn, de kinderen alsook hun ouders moeten geboren en getogen zijn in Dendermonde, enz.)

De reuzen doen ook mee aan de rondgang van het paard, samen met tal van andere figuranten.

 

Sint-Alexiusbegijnhof: Dit begijnhof, dat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is een oase van rust in de stad.

Ook als u niet gelovig bent, is het een plaats waar u kan genieten en een stukje geschiedenis van de stad kunt ontdekken.

Als u meer wilt weten over dit begijnhof, aarzel dan niet om hun website of het museum te bezoeken om een stap terug te zetten in de 19e eeuw.

Groene Dender: In het hart van de stad is een nieuwe groene ruimte gecreëerd waar gezinnen op hun gemak kunnen uitrusten of gezellig picknicken. De kleinsten onder ons kunnen op de speeltuigen klimmen en er zich uitleven. Deze plaats verzamelt verschillende natuurlijke elementen zoals een bloemenweide, een insectenhotel, ... Leuk weetje: voor de 15 meter lange tafel werd de hulp ingeroepen van de leerlingen van het Oscar Romerocollega. Zeker een bezoekje waard.

 

Als u nog meer wilt weten over wat er te doen is of informatie wilt over de stad, neem dan zeker een kijkje op hun website: https://www.toerismedendermonde.be/

 

 

Bent u meer een sportliefhebber of wilt u er gewoon een dagje tussenuit, dan kan dat!

Kom en bezoek Namen met de fiets of te voet, de keuze is aan u!

 

Wat te doen in Namen?

Citadel: een activiteit voor jong en oud in het hart van de stad. De citadel biedt 2 bezoekmogelijkheden. U kunt de citadel bezoeken via de ondergrondse gangen of genieten van het panoramische uitzicht dat de toeristentrein u biedt. Als u de stad van beide kanten wilt bekijken, is dat ook mogelijk!

Cruise op de Maas: Als u niet te veel wilt lopen tijdens het ontdekken van de stad Namen en haar omgeving, zijn er verschillende cruises beschikbaar! Zo kunt u bijvoorbeeld een boot nemen van Namen naar Wépion (hoofdstad van de aardbei) en u gedurende 1 uur en 45 minuten laten meevoeren op het water.

Natuurreservaat van Sclaigneaux: Iets verder weg van de stad Namen is dit natuurreservaat ideaal om een frisse neus te halen en te genieten van de flora en fauna die rondom ons is. Te voet, op de fiets, met de beste vriend van de mens of zelfs te paard, dit reservaat biedt adembenemende landschappen en een totale verandering van omgeving.

 

Als u andere steden in Wallonië wilt ontdekken, aarzel dan niet om de website van VisitWallonia te bezoeken. Op deze site kunt u een route zoeken om alleen, met het gezin of met vrienden een wandeling maken.

Als u de verschillende wandelingen die u kan doen wil ontdekken, klik dan hier. https://walloniebelgiquetourisme.be/fr-be/3/jaime/wallonie-a-velo

 

 

Wat te doen in Brussel?

 

In de hoofdstad van Europa hebben we de must-sees zoals het Atomium, de Grote Markt en Manneken Pis. Er zijn ook andere attracties zoals het Autoworld Museum als u een autoliefhebber bent, dat zich vlak naast het Jubelpark bevindt. Dit park is ideaal om in de zon te zitten of een wandeling met uw huisdier te maken.

Als je hier bent voor een goed biertje, is het Delirium Café de place to be. Deze bar staat bekend om zijn plateaus en bierdopjes aan het plafond en om de goede sfeer.

Unusual Brussel:

Als u Brussel eens van een totaal andere optiek wilt bekijken, neem dan een kijkje op de website van Visit.Brussels of klik hier: https://visit.brussels/fr/article/11-tresors-caches-a-decouvrir-dans-les...