Voor op het vliegveld

Gaat u op reis met een koffer, maar weet u niet wat u er wel en niet in kunt stoppen? We zijn hier om u te helpen

 

  • Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken hoe groot de koffer is die de reisorganisatie u toestaat te hebben. Vergeet niet het maximumgewicht te controleren dat elke koffer mag bevatten zonder extra kosten, afhankelijk van uw reisklasse (economy, business, enz.). Deze informatie vindt u op uw boekingsformulier voor de ruimkoffer en op de website van de luchtvaartmaatschappij voor de handbagage/rugzak. Denk goed na voordat u extra spullen aan uw bagage toevoegt, want de toeslagen per kilo voor overtollige bagage kunnen zeer snel oplopen! Als u toch spullen aan uw bagage wilt toevoegen, moet u weten dat het gewicht van een ruimbagage niet meer dan 32 kilo mag bedragen in het belang van de bagageafhandelaars.

 

  • Ten tweede moet u ervan bewust zijn dat u in uw koffer niet alles kunt meenemen wat u maar wilt. Voor handbagage bijvoorbeeld zijn vloeistoffen en gels toegestaan. De enige voorwaarde is dat elke vloeistofverpakking maximaal 100 ml mag bevatten en dat de totale hoeveelheid 1 liter mag bedragen (d.w.z. 10 verpakkingen van 100 ml).

 

 

Je zou kunnen vragen... Kan je vloeistoffen kopen in de luchthavenwinkels?

  • Ja, maar de vloeistoffen worden verkocht in een speciale verzegelde zak die u kunt openen zodra u op uw bestemming aankomt. Vergeet niet de vloeistof in uw ruimbagage te doen wanneer u terugkeert als het meer dan 100ml bevat!

 

  • Als u met uw baby reist, bekijk dan zeker ons artikel 'reizen met uw baby' voor informatie over kinderwagens op de luchthaven en reisbenodigdheden.

 

  • Als u voedselallergieën hebt of geneesmiddelen moet nemen, neem dan een medisch attest van uw arts of een eenvoudig recept mee om te voorkomen dat de luchthavenbeveiliging uw medicijnen in beslag neemt.

 

Voor meer details kunt u altijd kijken op de website van de luchthaven waar u tijdens u reis langskomt en van de luchtvaartmaatschappij(en) waarmee u vliegt!