Gastland 2024: Marokko

Marokko, een land met duizend gezichten. Een bestemming die de zintuigen prikkelt en die uitnodigt tot avontuur. Op elke straathoek, in elke groene oase, tegen elke flank van het Atlasgebergte, overal ontplooit zich een rijke en veelzijdige cultuur.

De Marokkaanse cultuur is een wervelende dans waarin oud en nieuw verweven zijn. Dwaal door de medina’s van Marrakech en Fez, door middeleeuwse labyrinten met hun verborgen architecturale parels, kleurrijke soeks met traditionele ambachtelijke werkplaatsen. Artisanaat in zijn puurste vorm, overgedragen van generatie op generatie: pottenbakken, weven, kalligrafie, … Logeer in smaakvol gerenoveerde riads en typische traditionele stadsvilla’s, op locaties waar de Marokkaanse cultuur op elke straathoek tastbaar is.

De natuur vormt een boeiend schouwspel. De duinen van de Sahara nodigen uit tot avontuur. Verken de uitgestrekte goudkleurige zandvlakten op de rug van een kameel en breng de nacht door onder een sterrenhemel: een onvergetelijke ervaring. Het Atlasgebergte spreekt natuurliefhebbers én wandelaars aan. Via steile paden en pittoreske Berberdorpjes dring je door tot in het hart van de wilde natuur.

Marokko is ook een paradijs voor sportliefhebbers. Surfers uit de hele wereld komen de golven van de Atlantische kust trotseren, terwijl onverschrokken avonturiers in de Atlas ontelbare wandel-, klim- en mountainbikepaden vinden. De duinen van de Sahara vormen een heerlijke speeltuin voor fans van sandboarden en quadrijden.

Vergeet tot slot de Marokkaanse gastronomie niet: een waar festijn voor de smaakpapillen! Tajines, geurige couscous, zoete en hartige pastilla’s en heerlijk gebak zoals gazellehoorntjes en makrout dompelen je onder in een enorme waaier van uitgelezen smaken. De markten bulken van verse producten en betoverende specerijen voor een schitterende kennismaking met het verbluffend rijke smakenpalet van deze keuken.

 

Kortom: Marokko is een land van contrasten. Cultuur, natuur, sport en gastronomie vloeien hier in elkaar over om je een onvergetelijke reiservaring te bieden. Om het even of je avontuurlijk aangelegd bent, een levensgenieter of een cultuurzoeker: Marokko inspireert je met zijn betoverende mix.